Aký odtieň sa vám hodí?

Hľadáte správny odtieň?

Ako vám vieme pomôcť presnejšie zistiť, ktoré farby sú tie vaše? Práve s touto myšlienkou sme oslovili Barborku koloristika.eu, ktorá sa venuje farebnej analýze.

Čo je to farebná analýza?

Je to proces určovania farieb oblečenia, vlasov a líčenia, ktoré najlepšie vyhovujú vášmu prirodzenému sfarbeniu a zvýrazňujú váš vzhľad. V Koloristike používajú analýzu farieb rozdelenú podľa ročných období.

Môžete byť jarný typ, ak:

Máte teplejšie podtóny a váš celkový vzhľad je jasnejší ( jas môže byť v pokožke, očiach alebo vo vlasoch). Vaša farba vlasov môže byť od svetlej blond až po tmavohnedú. Niekedy sa vo vlasoch môžu nachádzať teplé prirodzené odlesky. Oči môžu byť modré, zelené, orieškové alebo hnedé, ale zvyčajne majú jas a môžu mať prstenec okolo dúhovky.

Farby, ktoré na jarných typoch vyzerajú nádherne, sú teplé a žiarivejšie farby, ako napríklad broskyňová, koralová, zlatožltá, ťavia a slonovinová. Tieto farby majú vyššiu intenzitu. *

Odporúčania:
Multistick: Rose, Juicy, Zinnia
Lipstick: Alex, Nikola, Donna
Lip Tint: Tender, Sweet
Lip Gloss: La Letta, Dream

Môžete byť letný typ, ak:

Máte chladnejšie podtóny a váš celkový vzhľad je jemný (jemnosť môže byť v pokožke, očiach alebo vo vlasoch). Vaša farba vlasov môže byť od svetlej blond až po stredne hnedú. Niekedy môžu byť popolavé s veľmi malým množstvom prirodzených teplých odleskov. Farba očí môže byť modrá, zelená, sivá alebo hnedá, ale zvyčajne majú chladnú alebo jemnú farbu.

Farby, ktoré vyzerajú harmonicky na letných typoch, sú chladnejšie a jemnejšie (niektoré farby môžu byť tlmené). Farby ako slivková, chladná modrá, levanduľová, studená ružová, pastelová, sivá a jemná biela. *

Odporúčania:
Multistick: Rose, Berry, Juicy, Zinnia
Lipstick: Tereza, Dominika, Zuzanadi, Viera, Petra, Martina, Clarisse, Tonbo
Lip Tint: Joy, Tender, Pretty, Wild
Lip Gloss: La Letta, Lady, Crush, Hope, Dream

Môžete byť jesenný typ:

Máte teplejšie tóny a váš celkový vzhľad je jemný (jemnosť môže byť v pleti, očiach alebo vo vlasoch). Vaša farba vlasov môže byť od blond až po tmavohnedú. Vo vlasoch sa zvyčajne nachádzajú prirodzené červenkasté alebo zlatisté tóny. Oči môžu byť zelené, orieškové, jantárové alebo hnedé (niekedy modré), ale zvyčajne majú teplý alebo jemný nádych.

Farby, ktoré vyzerajú nádherne na jesenných typoch, sú teplejšie a jemnejšie (niektoré farby môžu byť tlmené). Zemité farby vyzerajú na týchto typoch nádherne. Oranžová, olivovo zelená, horčicovo žltá, teplejšia béžová, teplá hnedá a bordová sú niektoré farby, ktoré môžu nosiť jesenné typy. Ostatné typy pri nosení týchto farieb vyzerajú staršie. *

Odporúčania:
Multistick: Rose, Terra, Toffee
Lipstick: Aňa, Hiling, Tereza, Kristina, Adriazia, Nikola, Kiki, Clarisse, Donna, Tonbo
Lip Tint: Bold, Pretty, Wild
Lip Gloss: Lady, Lust

Môžete byť zimný typ:

Máte chladnejšie podtóny a vyšší kontrast medzi pokožkou/očami/vlasmi. Vaša farba vlasov je zvyčajne tmavšia. U týchto typov sa vyskytujú popolavé a chladnejšie farby vlasov a zvyčajne majú málo teplých tónov vo vlasoch alebo nemajú žiadne. Očí môžu byť modré, zelené, orieškové alebo hnedé, ale zvyčajne majú určitú hĺbku alebo jas.

Farby, ktoré na zimných typoch vyzerajú výborne, sú chladnejšie a intenzívnejšie. Patria k nim kráľovské farby, ako je smaragdovo zelená, kráľovská modrá, kráľovská fialová, magentová, čierna, uhlová a biela. Tieto farby môžu prebiť prirodzené sfarbenie iných typov. *

Odporúčania:
Multistick: Berry
Lipstick: Dominika, Adriazia, Zuzanidi, Ivica, Petra, Tonbo
Lip Tint: Joy, Bold
Lip Gloss: Crush, Lust

*Je dôležité poznamenať, že tieto návrhy sú všeobecnými usmerneniami a v rámci týchto typov sa môžu vyskytnúť individuálne odchýlky. Existujú určité podkategórie, v ktorých môžu byť podtóny osôb neutrálnejšie alebo ich prirodzené sfarbenie je kombinované (teplejšie a chladnejšie črty), a preto môžu patriť medzi dva typy. Do úvahy sa berú aj individuálne preferencie, štýl a osobnosť.

Viac informácií nájdete u Barborky na jej stránke.

 

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Nákupný košík